Bremnes Seashore går inn i Happy Prawns

Nyheter
1791

Bremnes Fryseri, mor-selskapet i Seashore-konsernet, har kjøpt ti prosent av aksjene i Happy Prawns.

Olav Svendsen. FOTO: Magne Langåker

Konsernsjef og hovedeier Olav Svendsen går inn som styreleder selskapet og utviklingssjef Simon Nesse Økland blir styremedlem. Det opplyser Bremnes Seashore i en pressemelding.

Happy Prawns skal produsere kongereker (Litopenaeus vannamei) fra sitt landbaserte anlegg i Sirevåg i Rogaland. Olav Svendsen leste tilfeldigvis om selskapet i romjulen i fjor.

– Det tok ikke lang tid før jeg kontaktet Magnar Hansen og gjengen i Sirevåg. Happy Prawns har ideen om en ny, bærekraftig oppdrettsart og store mengder pågangsmot. Det er en lang vei å gå, men dette er et produkt vi har stor tro på, sier Svendsen.

Magnar Hansen. FOTO: Happy Prawns

Daglig leder i Happy Prawns, Magnar Hansen, mener det er et tegn på tillit at Olav Svendsen og Bremnes Seashore investerer i Happy Prawns.

– Jeg ser fram til at Happy Prawns nå går inn i en ny fase, og kan nesten ikke vente til det ligger ferske, norskproduserte kongereker i fiskedisken, sier Hansen.

I pressemeldingen står det videre at kvaliteten på rekene og bærekraften i produksjonen har vist at det er grunnlag for å gå videre med forsknings- og utviklingsarbeidet.

«Virksomheten er derfor nå klar for et forprosjekt med oppskalering av produksjonsvolumet og arbeid mot kommersialisering av produktet. Det vil alltid være utfordringer i arbeidet med å introdusere nye oppdrettsarter. Derfor kommer Seashore-konsernet sin kunnskap om trygg matproduksjon og salg og distribusjon av fersk sjømat godt med», heter det i meldingen.