Brann ved det nye settefiskanlegget i Ænes i Kvinnherad

Nyheter
0

Ti personer er eksponerte for røykskader.

Klokken 1233 melder Vest Politidistrikt om brann ved det nyoppførte settefiskanlegget på Ænes, like nord for Rosendal.

Det skal være en omfattende røykutvikling, og brannvesenet er på stedet for å slukke brannen.

Giftige gasser
– Vi fikk først melding om en husbrann, men det viser seg å være en industribygning. Det skal være noen plastprodukter som brenner, sier operasjonsleder i politiet, Eivind Hellesund, til Bergens Tidende.

Politiet rapporterer at ti personer har blitt eksponerte for røyk og giftige gasser, tre av dem mer enn andre. Politiet ber om at folk i området trekker seg unna.

– Vi får melding om at det er en god del plastrør som brenner. Vi har inne et røykdykkerlag nå, men har får melding om at det kommer røyk ut en annen kant av bygget. Derfor sender vi inn et team til, sa vaktkommandør ved 110-sentralen, Ole Jakob Hartvigsen ved 13-tiden til BT.

Storsmolt
Det er industribygget Ænes Inkubator, som er under oppføring, som brenner. Bygget skal bli et settefiskanlegg som skal produsere opp til 20 millioner smolt og postsmolt.

Klokken 13.20 opplyser brannvesenet at brannen er slukket.

Les også: Signerte byggekontrakt for 313 millioner kroner for storsmoltanlegg i Hardanger

Prislappen på anlegget, som vil tilrettelegges for produksjon av stor smolt, er 400 millioner kroner. Ferdig utbygget vil anlegget gjøre eierne Eide Fjordbruk og Lingalaks selvforsynte med settefisk.