Brann i brønnbåt ved Fitjar Mekaniske Verksted

Nyheter
2620

En person er blitt fraktet med luftambulanse til Haukeland Sykehus og tre andre er kjørt til legevakt for behandling etter å ha inhalert giftig røyk da «Hordagut» tok fyr.

Ulykken ble meldt av Politiet like før klokken 16 tirsdag.

«Melding om brann i fartøy som ligger ved Fitjar mekaniske. Én person skal være brannskadet, ukjent omfang, og flere personer har inhalert røyk. Nødetatene er på stedet og brannvesenet skal ha kontroll på brannen. Foreløpig uklart hva som er årsak til hendelsen», skriver Politiet Sør-Vest på Twitter.

Brannen skal ha oppstått på brønnbåten «Hordagut», melder nettavisen Stord24, som har omtalt ulykken. En halvtime etter brannen ble meldt var den slukket.

«Brannen er slukket. Person som er brannskadet får behandling på stedet. Skadeomfang ukjent, men vedkommende skal være ved bevissthet. Tre andre personer har inhalert røyk og blir tilsett av helse på stedet», opplyser politiet.

«Den skadde er fraktet med luftambulanse til Haukeland sykehus. De tre som hadde inhalert røyk er kjørt til legevakt for nærmere undersøkelser. Brannen er begrenset til et rom på dekk», heter det videre.

Årsaken til brannen er foreløpig uklar. Politiet foretar nødvendige undersøkelser på stedet, og sørger for ivaretakelse av involverte.