Gründeren mener Gulen kommune kunne gjort mer for å lette prosessen, og truer med å realisere planene et annet sted.
– Vi synes det kunne vært bedre tilrettelegging. Andre steder utvikler kommunene næringsareal som de stiller disponibelt for bedrifter som etablerer seg. Her må man i stor grad gjøre jobben selv, sier Braanaas til Avisa Nordhordland.
Før han fortsetter.
– Vi ønsker å bygge opp virksomhet i området her, og det er en fordel for oss å legge lokalt, men om noen ikke ønsker oss her, bygger vi en annen plass. Da går samfunnet her glipp av 20-25 arbeidsplasser, barn i barnehagen og folk i butikken, sier han.
Skal bli næringspark
Virksomheten han snakker om er et postsmoltanlegg på land som etter planen skal bli Mjåsund Næringspark på Mjømna.
Området på 411,3 mål skal romme tre bygg på 10.000 kvadratmeter til landbasert akvakultur og en dypvannskai. Det skal også være rom for lager, fiske- og foredlingsindustri og annen næringsvirksomhet.
Tanken med anlegget er at oppholdstiden i sjø skal ned for fisken ved bruk av resirkuleringsteknologi, som vil gi raskere tilvekst og kortere produksjonstid.
Totalt 600.000 liter vann i minuttet vil sirkulere i anlegget, hvor en prosent vann blir skiftet ut og resten renset og sirkulert. Anlegget vil ha behov for 3000 liter ferskvann og 3000 liter sjøvann hvert minutt.
Kjenner seg ikke igjen i kritikken
Nå venter han utålmodig på kommunen. Først må reguleringsplanen fullføres, deretter må Braanaas søke om konsesjon og tillatelse fra sentralt hold.
Ordfører i Gulen kommune, Hallvard Oppedal, sier til Avisa Nordhordaland, at kommunen ikke kjenner seg igjen i påstandene til Braanaas. Han mener de har vært en pådriver for å få anlegget til Gulen, gjennom blant annet ved å arrangere et folkemøte og vært til disposisjon.