Børshopp etter resultatrapport: – Vi er langt unna å ta ut den fulle kapasiteten

Nyheter
1097

Lerøys aksjekurs skyter i været.

Bergensoppdretteren la i morges frem resultatet for fjerde kvartal 2020, og dette var 15 prosent bedre enn analytikerkorpsets estimater.

– Vi leverer et rimelig godt resultat, selv om det kunne vært bedre. Vi opplever at vår strategi om en fullintegrert verdikjede har stått seg støtt – også i krevende tider, sier konsernsjef Henning Beltestad under dagens resultatpresentasjon ifølge TDN Direkt.

Lerøy-aksjen stiger med åtte prosent på børsen fredag formiddag. Og den drar med seg flere andre aksjer. SalMar stiger 3,3 prosent og Mowi 2,5 prosent.

I kvartalsrapporten fikk Lerøy Sjøtroll spesielt fokus etter at kostnadene på laks er betydelig redusert.

– Det er en veldig positiv utvikling, som sammen med en bedring i ørret gjør at vi har en god inntjening i kvartalet. Vi er veldig sterk i troen på de kommende året. Vi venter et volum på 75.000 tonn for Sjøtroll i 2021, men det er kapasitet forbi det, sier han.

– Vi ser at vi klarer å få kostnadene ned, i Sjøtroll spesielt, og vi har veldig tro på at vi skal levere guidet slaktevolum i 2021. Det er også et kjempepotensial å utnytte kapasiteten vi har bygget nedstrøm. Vi er langt unna å ta ut den fulle kapasiteten, sier han.

Om markedet sier Beltestad, kanskje noe overraskende, at det har vært godt driv i det kinesiske markedet inn i 2021 og at aktiviteten har holdt seg høy.