Boken til Sandberg og Letnes kommer ut i slutten av måneden: – Vi både gruer og gleder oss

Nyheter
2854

Gis ut 29. oktober.

FOTO: Juritzen forlag

Boken som har fått tittelen «Fremmede makter har flyttet inn – justismord og politisk drap», gis ut på Juritzen forlag.

Tittelen kan dermed ses i sammenheng med bekymringsmeldingen ekskonen til Sandberg, Line Miriam Sandberg, sendte til Statsministerens kontor i forbindelse med Per Sandbergs forhold til Bahareh Letnes. I meldingen stod det at «fremmede makter» hadde flyttet inn hos fiskeriministeren.

– Aldri hatt det så travelt
Under et Frp-møte i Asker onsdag uttalte Sandberg seg om boken til TV2:

– Vi både gleder og gruer oss. Bahareh har jo jobbet med denne dag og natt, og jeg har sittet som tilhører og hørt på hva hun har skrevet, og det har vært sterkt nok i seg selv det.

– Til å i utgangspunktet ha vært arbeidsledig i to måneder, så har jeg aldri hatt det så travelt.

Deler private bilder
Sandberg gikk av som fiskeriminister og nestleder i Frp 13. august etter den mye omtalte Iran-turen.

I forhåndsomtalen av boken står det blant annet om avgangen som fiskeriminister: «Det var ikke noe valg. For meg er det viktigst å renvaske min kjæreste Bahareh og slåss for min sønn. Det kunne jeg ikke gjøre samtidig som jeg var minister.»

Ifølge boken opplevde Per Sandberg «at hans privatliv ble misbrukt av både egne partifeller og opposisjonen på Stortinget i en skitten politisk maktkamp.»

Videre heter det at boken forteller «sannheten om hva som skjedde bak kulissene. Om hvordan en feilslått strategi ved Statsministerens kontor fikk mediene til å gå amok og skape Bahareh Letnes til en iransk spion og Per Sandberg til å velge å forlate jobben. Boken forteller om Baharehs flukt til Norge, om hvordan hun og Per fant kjærligheten og om hva som egentlig skjedde under deres beryktede reise i Iran.»

Forlaget opplyser at boken er illustrert med private bilder.