Mitsubishi-eide Cermaq gjør storhandel.
– Vi er svært glade for å meddele at Cermaq har inngått avtale med Grieg Seafood om å kjøpe deres virksomhet i Finnmark i Norge og British Columbia og Newfoundland i Canada. Dette vil styrke vår konkurransekraft og bidra til vekst, sier konsernsjef i Cermaq Group, Steven Rafferty, i en pressemelding.
Kjøpesummen er 10,2 milliarder kroner på kontant- og gjeldfri basis. Kjøpet er betinget av godkjenning fra relevante konkurransemyndigheter.
– Vi har dyp respekt for Grieg Seafood og deres banebrytende initiativ som et globalt selskap med en langvarig arv. Med dedikerte ansatte og virksomhet i flere regioner der Cermaq opererer i dag, mener vi at selskapene er en utmerket match med et felles mål om bærekraftig og innovativ drift. Vi er veldig beæret over å få muligheten til å fortsette driften som Grieg-familien startet for over 30 år siden, sier Rafferty.
Vil frigjøre potensial for vekst
Rafferty mener det er et spennende potensial i å optimalisere driften i Norge og Canada.
– Sammen gir de to selskapene et sterkt grunnlag for å produsere mer laks av høy kvalitet og en sterkere bransjeleder. Begge selskapene er forpliktet til å forbedre fiskevelferden og minimere miljøpåvirkningen. Vi ser ivrig frem til å styrke vår samarbeidsinnsats mot bærekraftig vekst med den ekstra ekspertisen og ressursene som Grieg tilbyr, sier Rafferty.

Etter salget sitter Grieg kun igjen med sine anlegg i Rogaland.
– Denne transaksjonen vil ruste både Grieg Seafood og regionene for fremtiden. Den gir oss mulighet til å konsentrere fokus og ressurser i Rogaland. Målet vårt er å fortsette å være en sterk aktør i utviklingen av bærekraftig havbruk i Norge, sier Nina Willumsen Grieg, konsernsjef i Grieg Seafood.
Miljøavtrykk
Cermaq er godt posisjonert til å ta virksomhetene i Finnmark, Newfoundland og British Columbia videre.
– Cermaq deler våre verdier om å drive oppdrett med lavest mulig miljøavtrykk og best mulig fiskevelferd, samt å respektere og bidra til lokalsamfunnene rundt anleggene. Jeg er trygg på at regionene er i de beste hender og at de vil fortsette å skape lokale verdier langt inn i fremtiden, uttaler Willumsen Grieg.
– Store verdier har blitt skapt i selskapet over mange år. Jeg vil oppriktig takke alle ansatte for deres dedikasjon til Grieg Seafood, avslutter hun.
Vanlige kjøpsbetingelser, som godkjennelse av relevante konkurransemyndigheter, må oppfylles før transaksjonen gjennomføres.
I Rogaland har Grieg Seafood mål om å slakte 30 000 tonn i 2025.
