Bjørøya sikrer båttransport etter at jordskred raserte fylkesveien

Nyheter
0

Flere bygder isolert etter jordras like vest for Namsos.

Fredag ettermiddag gikk et jordskred i Småvika, og skredet sperrer fylkesvegen inn til Utvorda og Sitter i Flatanger. Rundt 100 personer i områdene Utvorda, Innvorda og Sitter er dermed isolert, og avhengig av båttransport.

Det melder NRK.

Trøndelag fylkeskommune var lørdag formiddag på befaring i området sammen med en geolog. Konklusjonen er at vegen blir stengt i minst ei uke.

– Det er fortsatt bevegelse i området, så det er ikke trygt å ta seg inn i rasområdet for å gjøre nøyere undersøkelser, opplyser Statens vegvesen.

– Det hadde vel vært et rolig sig over vegen i to timer da jeg ankom, men ikke lenge etter hørte jeg et kjempebrak. Først kom ei elv, deretter skog og store kampesteiner. Det var ikke en hyggelig opplevelse, sier Alf Åge Teigmo, som bor på Utvorda.

Han sier vegen er hyppig brukt av både pendlere og skolebusser som frakter elever.

– Det er jo veldig tungvint for mange. Flere pendler til Namsos på jobb. Selv har jeg kunder i hele Namdalen, sier han til NRK.

Lørdag jobbet kommuneledelsen med å organisere båttransport for de nærmeste dagene. Det er oppdrettsselskapet Bjørøya som har stilt båt til disposisjon, som går mellom Lauvsnes og Utvorda.

– Det mest kritiske nå, er egentlig å få til en holdbar og regulær transportløsning med båt. Bjørøya har sagt de kan bidra gjennom helga, sier rådmann Rune Strøm i Flatanger.