Bjørn Myrseth går inn på eiersiden i Rendalsfisk: – Nå kan innlandet melde seg på oppdrettseventyret

Nyheter
1008

Oppdrettspioner Bjørn Myrseth (75) går inn i Rendalsfisk som investor og styreleder.

Myrseth har blant annet vært direktør i Marine Farms og Stolt Sea Farm, og har en rekke styreverv, herunder styremedlem i Atlantic Sapphire.

– Nå kan innlandet melde seg på oppdrettseventyret som har skapt utrolige resultater og mange arbeidsplasser langs norskekysten. Ved å bruke samme teknologi som er utviklet av lakseoppdretterne trenger man ikke lenger en kystlinje for å oppdrette fisk, sier Myrseth i en pressemelding.

185 millioner kroner
Anlegget som planlegges på Åkrestrømmen i Rendalen har en investeringsramme på 185 millioner kroner. Ferdig utbygd, og med full foredling, vil Rendalsfisk kunne sysselsette 40-50 personer, noe som blir en betydelig arbeidsplass i regionen.

Slik blir anlegget til Rendalsfisk. FOTO: Rendalsfisk

Alle planer er lagt og konsesjon er på plass og Rendalsfisk er klare til å starte bygging. Mye av kapitalbehovet er dekket, men etableringen forutsetter at egenkapitalen på cirka 50 millioner kroner kommer på plass.

Neste uke skal Rendalsfisk holde informasjonsmøter for potensielle investorer på Tynset, Rendalen, Koppang, Elverum og Hamar.

– Vi håper også å få med oss lokale investorer som ser potensialet i å bidra til at innlandsoppdrett blir et nytt industrieventyr, samtidig som investeringen kan bygge betydelige aksjonærverdier, sier Myrseth.

John Fiskvik. FOTO: Rune Baashus

– Lokomotiv for innenlands oppdrett
John Fiskvik fra Rendalen har jobbet aktivt med prosjektet, og sier at Rendalsfisk tar mål av seg til å bli et lokomotiv for innenlands oppdrett. Ved først å etablere et stort anlegg for oppdrett og foredling i Rendalen og så bli en viktig partner for andre som ønsker å satse på fiskeoppdrett.

– Møtet med potensielle investorer vil vi gi en solid informasjon om planene våre og om anlegget som skal bygges. Dette er en unik mulighet til å bli med på å etablere en ny varig næring i innlandet og melde oss på oppdrettseventyret som har skapt utrolige resultater og stor aktivitet langs hele norskekysten, sier Fiskvik.