Den nye produksjonslinjen i Brande er nå i full drift.
Linjen er dedikert til RAS- og yngelfôrproduksjon og er resultatet av en investering på 100 millioner danske kroner. Dette har gjort det mulig for BioMar å øke den årlige anleggskapasiteten med 25 prosent.
BioMars danske produksjonsanlegg ligger i hjertet av det fôrselskapet definerer som «Silicon Valley for RAS». Jylland er hjemsted for ledende RAS-selskaper, fra teknologileverandører til oppdrettere, som har levert bransjen i over 30 år. Derfor har BioMar fullt fokus på fôr til landbasert oppdrett og akselerert innsats i området med en dedikert arbeidsstyrke og styrker kontinuerlig team med flere RAS-eksperter.
– Å være lokalisert i et område med en lang historie på RAS-forskning og utvikling har gjort det mulig for oss å være first movers i RAS-fôr og vil fortsette å være avgjørende viktig i innovasjonsutviklingen av for for landbasert oppdrett. Det er god anerkjennelse for våre RAS-fôr globalt og våre ambisjoner for dette segmentet er høye, uttaler Carlos Diaz, konsernsjef for BioMar Group, i en pressemelding.
Produksjonsanlegget har opplevd organisk vekst de siste årene, og derfor ble det tatt en beslutning for to år siden for å investere og legge til kapasitet. Anlegget har erfaring med spesialdesignede fôr til mer enn 40 oppdrettsarter, inkludert ørret, laks og yellowtail kongfish. Investeringsprosjektet har kunnet øke den totale kapasiteten med 25 prosent, opp til 160.000 tonn fôr produsert årlig med forbedret fleksibilitet, kvalitet og produksjonsytelse.
Anders Brandt-Clausen, administrerende direktør i BioMar Denmark, forklarer:
– Å installere en ekstra produksjonslinjen til et anlegg som var i daglig drift var utfordrende, spesielt i løpet av de siste månedene av prosessen der vi alle har jobbet under ekstraordinære omstendigheter på grunn av COVID-19-situasjonen. Takk til våre dyktige og dedikerte mennesker, har vi vært i stand til å administrere prosessen uten å kompromittere den daglige driften og planlagte leveranser.
– Vi har nettopp vært gjennom yngelfôrsesongen, og vi fikk veldig positive tilbakemeldinger fra oppdrettere rundt omkring verden på kvaliteten og ytelsen til produktene, avslutter Anders Brandt-Clausen.