BioMar tar full kontroll i chilensk fôrfabrikk

Nyheter
629

Med forbehold for godkjenning fra landets myndigheter, kjøper BioMar de resterende 50 prosent av aksjene i den chilenske fabrikken APSA.

Transaksjonen avslutter ti års vellykket samarbeid med storoppdretter AquaChile, og dette vil umiddelbart frigjøre viktig kapasitet for BioMar i Chile, skriver fôrselskapet i en pressemelding.

Da BioMar kjøpte Provimi Aqua i 2007, var et joint venture med APSA-fabrikken en del av pakken. Siden da har BioMar Chile produsert fôr til AquaChile og til forskjellige andre kunder fra fra dette joint venture’et. Gitt at oppkjøpet blir godkjent av myndighetene, vil BioMar Group få tilgang til et betydelig volum fleksibel produksjonskapasitet.

– Vi er glade for å kunngjøre dette oppkjøpet, som styrker BioMar Groups engasjement i det chilenske markedet. Med transaksjonen vil BioMar Chile oppnå en bedre mulighet til å betjene en bredere kundebase og planlegge for fremtidige oppgraderinger og utvidelser av anlegget. Vi opplever en økende etterspørsel etter våre high-end-produkter, og vi må ta de neste trinnene som sikrer vår evne til å levere i sesongmessige toppene, forklarer Carlos Diaz, konsernsjef i BioMar Group.

Oppkjøpet, som representerer en verdi på 17 millioner dollar, finner sted etter at AquaChile i fjor sommer ble oppkjøpt av Agrosuper.

– Vi har gjennom årene opplevd et fantastisk samarbeid med AquaChile, og vi er glade for at de nye eierne har latt til rette for vennlige og jevne forhandlinger for å få avtalen på plass. Jeg vil personlig takke de tidligere eierne for et samarbeid som har hjulpet oss med å øke vår posisjon i markedet, være den uavhengige, smidige fôrleverandøren forpliktet til en effektiv og bærekraftig akvakultur, sier Carlos Diaz.

Utover denne operasjonen fortsetter BioMar Chile det kommersielle forholdet med Agrosuper og AquaChile.

– Vi ser frem til å fortsette å levere fôr til AquaChile. Vi samarbeider på en veldig positiv måte, og vi er fast bestemt på å opprettholde et fruktbart kommersielt forhold, forklarer Carlos Diaz.