Carlos Diaz benytter resultatfremleggelse til å ta oppgjør med fôrkonkurrent.
Drevet av et sterkt salg i andre kvartal, økte BioMar inntektene med 24 prosent sammenlignet med andre kvartal 2021. Omsetningsveksten ble drevet av høyere salgsvolum, råvarepriser og til en viss grad valutakursutvikling.
– Jeg er stolt over å kunngjøre at den sterke veksttrenden i salgsvolum bekreftes. Produksjonskostnadene fortsetter å være en utfordring, men sammen med våre kunder har vi vært i stand til å finne kommersielt levedyktige løsninger og ivaretar styrken til verdikjeden, kommenterer Carlos Diaz, administrerende direktør i BioMar Group, i en melding.
Les også: BioMar og Síldarvinnslan bygger fiskefôrfabrikk på Island
Økte kostnader
Inntjeningen fortsetter å bli påvirket av forsinkelsen i å overføre den kraftige økningen i kostnader knyttet til råvarer,
logistikk og energi, samt kostnadene ved å erstatte råvarer fra Russland og Hviterussland:
– Det er hjertevarmende å se at flere av våre kunder har trukket samme strek i sanden som BioMar, til tross for den kortsiktige forretningseffekten. BioMar er et formålsdrevet selskap, og for meg er forretningsetikk og vår evne til å beskytte våre kunders merkevarer må alltid komme først. Det er fortsatt overraskende og skuffende å være vitne til at noen av våre viktigste globale konkurrenter fortsetter å handle med Russland, både selger fôr og kjøper råvarer materialer, på en måte som utnytter situasjonen. Vi har fortsatt stor tro på at vi tok den riktige avgjørelsen til tross for de økonomiske effektene, forklarer Diaz.
Les også: Fiskefôrprisen gikk over 15 kroner kiloet i andre kvartal
Hever guiding
Diaz’ angrep retter seg særlig mot konkurrenten Cargill, som er den eneste i fiskefôr-oligopolet som fortsatt handler med Russland.
Cargills kommunikasjonssjef Kjartan Mæstad ønsker ikke å kommentere Carlos Diaz angrep.
Basert på den sterke forretningsaktiviteten i andre kvartal og de forbedrede utsiktene for resten av året, har BioMar hevet nå sin inntjeningsguidning for 2022 med 55 millioner danske kroner til EBITDA i området 910-960 millioner danske kroner etter innregning av avsetninger for tap på eiendeler knyttet til Russland.