BioMar og Stornes Skip fortsetter samarbeidet med fornyet «Borgenfjord»

Nyheter
0

MS «Borgenfjord» er tilbake i norske farvann, etter å ha gjennomgått en omfattende ombygging i Tallin.

Fartøyet er har fått oppgraderinger som blant annet inkluderer nytt fremdriftssystem basert på diesel, med en elektrisk/hybrid løsning, samt utvidelse av fartøyets lengde med hele 17 meter. Det skriver BioMar i en pressemelding.

– Dette er en investering av stor betydning, da den ikke bare forbedrer effektiviteten, men også reduserer vår påvirkning på miljøet betraktelig, sier Heidi Halvorsen, økonomidirektør og ansvarlig for utgående logistikk i BioMar.

– Overgangen er estimert til å redusere NOX-utslippene med 45.000 kilo per år og CO2-utslippene med hele 900.000 kilo per år, eller ca 39 prosent per tonn transportert. Dette er en del av vår forpliktelse til å redusere vår miljøpåvirkning og fremme bærekraftige transportløsninger.

«Borgenfjord» eies og opereres av Stornes Skip og ble bygget i Tallin i 2009. Skipet har vært en del av BioMar sin fôrflåte siden 2013, og leverer fiskefôr langs norskekysten.

Etter oppholdet i Tallinn, har fartøyet økt lastekapasiteten fra 1.500 tonn til 2.370 tonn. Lastekapasiteten er økt med opptil 870 tonn per last, opplyser Halvorsen.

Videre vil støynivået reduseres, av at skipet får montert en ny elektrisk gravemaskin fra Senebogen i februar 2024.