Bioretur etablerer seg i Løvold Havpark i Bodø

Nyheter
0

– Viktig å være til stede i en region der det skjer mye, sier lederen for Bioretur.

Bioretur blir den første utenfor regionen som blir partner i Løvold Havpark i Bodø. Selskapet har inngått en partnerskapsavtale med Løvold-selskapet, som står bak satsingen på det som skal bli et kompetansesenter for leverandører til havbruksnæringen.

Bergenselskapet Bioretur leverer løsninger for oppsamling og håndtering av slam fra norske oppdrettsanlegg. Dette blir den første etableringen bergenserne gjør utenfor Bergen, forteller daglig leder Steinar Wassmuth i selskapet.

– Vi har fått utallige forespørsler om å etablere oss i ulike klynger langs hele kysten. Og vi følte at Havparken til Løvold passet oss best. Da vi skjønte hva dette skulle bli, var det et konsept vi ønsket å være partner i. I første omgang har vi tilgang til fasilitetene, men satser på å bli leietaker med ansatte om kort tid, sier Wassmuth.

Satser på forskning og teknologi
I første omgang vil Bioretur bruke Havparken som en form for møtested med kunder og partnere. Hvor mange ansatte, og hva de skal jobbe med etter hvert, er foreløpig uklart, men i følge Wassmuth blir det innenfor forskning, utvikling og teknologi.

Steinar Wassmuth , Bioretur. (Foto: Steve Hernes)

– Vi vet ikke helt hvor stort det kommer til å bli. Det kan bli en stor selvstendig avdeling her, eller vokse organisk i forhold til behov. Det som er viktigst for oss i første omgang er å være til stede i en region der det skjer mye innen oppdrettsnæringa, sier Steinar Wassmuth.

– Målet er å bemanne avdelingen med folk som kan være våre ambassadører i næringa, forklarer han.

Løvold Solutions forteller at de nå har besluttet utbygginga av Havparken, med et nytt bygg på 5.000 kvadratmeter, fordelt over fem etasjer. Bygget skal være i massivt tre og ha de høyeste Breem-sertifiseringer.

Løvold Havpark er basert på den tidligere frysteterminalen i Bodø. Havparken skal være en kombinasjon av kontorer, produksjonslokaler, lager og fellesarealer. Planen er å starte byggingen av det nye kontorbygget i løpet av året, som skal stå ferdig mot slutten av 2024.

På leit etter de rette
Ellisiv Løvold forteller at det skal være en felles visjon for leietakere, brukere og partnere som er «å skape grønn vekst i en blå næring». Foruten Bioretur, har også Åkerblå og Greenfish inngått partnerskapsavtale om etablering i Havparken.

Ellisiv Løvold og Stein Wassmuth. (Foto: Steve Hernes)

I tillegg til Løvold-selskapene Løvold Solution, Løvold AS og Havbruksloggen, holder også Patogen Nord, Labora og Benchmark Genetics CryoLab til her.

– Vi er på leit etter bedrifter som har samme tankesett som oss. Vi har hatt dialog med Bioretur i over to år, men koronasituasjonen har gjort at dette er første gang ledelsen i selskapet er i Bodø. Nå har vi inngått avtale, sier Ellisiv Løvold.

– Vi syns det er fantastisk å kunne vise at vi begynner å komme i mål med aktører vi ønsker å ha her i Havparken. En ting er det vi har på hånda, men også det som Bioretur formidler, at prosjektet  er så godt og passer dem perfekt, sier Løvold.

– Bodø ønsker å være den Blå hovedstaden i nord. Og Løvold Havpark har blitt lagt merke til. At kompetansesenteret er lokalisert akkurat her, er noe aktørene har tro på, og de mener at konseptet er annerledes enn de andre. Det er den beste bekreftelse vi får på at vi gjør noe riktig, sier hun.

– Vi har brukt mye tid på innhold og konsept. Det er dette vi har snakket mest med Bioretur om på veien hit. Det praktiske rundt lokalene og bygget har kommet i annen rekke.  Det aller viktigste er å finne gode løsninger for samspill med de rette aktørene, med samme visjoner som oss, om å skape innovative løsninger for framtiden. Og her Bioretur er rett og slett en god match, sier Ellisiv Løvold.

Nederst og fra venstre, André Løvold og Steinar Wassmuth, Ellisiv Løvold og Hermund Ramsøy, Stig Endrevoll, Snorri Rasch og Cato Stangvik. (Foto: Steve Hernes.)