Bergen Seafood flytter til Oslo: Jakter penger til Kina-ekspansjon

Nyheter
0

Yi Guan slår seg opp på eksport av norsk laks til Kina.

Han er kanskje mest kjent fra sin fartstid som lakseselger i NRS og seinere i Front Marine. Men de siste årene har norsk-kinesiske Yi Guan bygget opp eksportselskapet Bergen Seafood.

Ifjor omsatte Bergen Seafood for 214 millioner kroner – en nedgang fa 290 millioner kroner i 2019 – fra sin base på Erdal på Askøy.

Neste nivå
– Vi er fullt oppe og går i Kina, og ser at Askøy er litt for lite for neste nivå, sier Yi Guan til Askøyværingen.

Foto: Bergen Seafood

– Vi holder på å pusse opp. Fryselager, kontor, restaurant og butikk, forteller Yi Guan til iLaks.

Nå tar han familien og butikken med seg over fjellet.

Supermarkeder
Bergen Seafood er engasjert i flyfrakt av laks fra Norge til Kina. Blant leverandørene er oppdretterne SalMar og Nova Sea. Gardermoen er et nav i logistikken.

En del av fisken sendes til Quingdao, der den foredles, før den selges gjennom supermarkeder i en annen millionby, Guangzhou.

– Nå er målet å lande en avtale med tre av landets største supermarkedkjeder, og ha kontroll på hele verdikjeden fra fangst til konsument. Det krever ekstern kapital, sier Yi Guan, som anslår et kapitalbehov på 50-100 millioner kroner i første omgang.