Berg-Hansen blir PR-topp

Nyheter
1117

Tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) tar over som styreleder i Kruse Larsen, drevet av to tidligere Ap-kompiser.

Berg-Hansen tok ikke gjenvalg til Stortinget i høst, og har trukket seg tilbake fra rikspolitikken. Idag ble det kjent at hun trer inn som styreleder i PR-byrådet Kruse Larsen som drives av to gamle kjenninger fra Arbeiderpartiet.

– Jeg sluttet jo nylig på Stortinget, og har hele mitt voksne liv pendlet mellom politikk og næringsliv, og har bestemt meg for å ta en del styreverv slik at jeg kan jobbe med næringsutvikling. Så fikk jeg en forespørsel om å være styreleder i et spennende selskap, som har vokst veldig fort og vil profsjonalisere styrearbeidet, sier Berg-hansen til Dagens Næringsliv (kun papir).

Lisbeth Berg-Hansen. Foto: Espen Solli/Kruse Larsen

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hansen og statssekretær ved Statsministerens kontor, Jan-Erik Larsen, er sentrale i byrået som omsatte for 15 millioner kroner i 2016.

Berg-Hansen var fiskeriminister i regjeringen Stoltenberg i 2019-2013. Hun sitter, via investeringsselskapet JMJ Invest, på 9,9 prosent av aksjene i oppdrettselskapet SinkaBergHansen, som hun og familien har vært med på å bygge opp.