Berg åpen om pengegaver til politiske partier

Nyheter
698

Nordlaks-gründer Inge Berg har gitt et valgkampbidrag på til sammen 100.000 kroner til Hadsel Høyre og Fremskrittspartiet.

– Ja 50 til begge. Jeg gir dette privat og ikke fra selskapet, skriver Berg i en tekstmelding til Dagens Næringsliv. 

Dermed velger Berg en annen strategi i forbindelse med pengestøtten til politiske partier, enn hva som var tilfellet under stortingsvalget i 2017.

Da ga fem av Bergs selskaper i Nordlaks-konsernet 9.990 kroner hver til både Høyre og Fremskrittspartiet. Alle pengebidrag over 10.000 kroner må rapporteres inn Partilovnemnda innen fire uker når det er valgår.

Premisset for gaven til Frp var da at den skulle holdes hemmelig, og lokallaget til Høyre rapporterte først om bidraget året etter det kom inn.

Berg sa at grunnen til at han støttet partiene økonomisk, var fordi de ønsket å ha sterke lokale partier som kan bidra for næringen og for landsdelen.

Det var også Bergs ønske at det ikke var oppmerksomhet rundt pengestøtten. Dette begrunnet han med at ironifaktorien i lokalsamfunnet var relativt høy, også blant vennene fra ulike politiske leirer. Berg erkjente likevel at han hadde lagt et godt grunnlag for en «forsterkende effekt» på det som skulle unngås.

– Får jo ta det til etterretning ved neste korsvei, sa Berg.