Benjaminsen går fra AKVA group til OptoScale

Nyheter
0

OptoScale trapper opp sitt engasjement for dypdrift med ansettelsen av Stig Angel Benjaminsen. Selskapet har teknologi for nedsenket drift, og drar nå også nytte av Benjaminsens innsikt på området.

Benjaminsen tar med seg omfattende erfaring fra AKVA Group hvor han har arbeidet med nedsenkbare nøter. Han går nå inn som salgssjef i OptoScale og vil gjennom tett dialog med markedet spille en positiv rolle i videreutviklingen av OptoScales teknologi for å støtte dypdriftsinitiativer.

– Jeg er veldig begeistret for å bli med i OptoScale-teamet, sier Stig Angel Benjaminsen. – Dypdrift representerer en viktig del av framtidens havbruk, og OptoScale sin teknologi er med på å skape suksess i segmentet. Jeg gleder meg til å se våre kunder lykkes med sine nysatsninger.

Dypdrift, en driftsform som går ut på å senke biomassen under de øverste vannlagene i sjøen, har vist seg å være en lovende løsning for å takle utfordringer som lakselus, og stabilisere temperatur- og bølgeforhold. OptoScale utvikler undervannskamera for omfattende monitorering, der kunstig intelligens gir presise data om laksens status og utvikling.

– Vi ønsker å være et ledd i satsningene på dypdrift gjennom økt kontroll i produksjonen. Dette gjør vi ved å tilby presise målinger som viser laksens vekst og helse hver eneste dag, sier Audhild Blosmø, produktsjef i OptoScale. – Vi er glade for å ha Stig Angel Benjaminsen med på laget, og hans innspill til videreutvikling av teknologien. Akkurat nå ser vi på nye relevante parametere for denne driftsformen.

Trondheim-baserte OptoScale er en leverandør av presisjonsteknologi for havbruk, med innovative løsninger som gir kontroll på fiskehelse, vekst og økonomisk effektivitet. OptoScale skreddersyr sine innovasjoner for dypdrift og jobber kontinuerlig med å levere data med stor vekt på presisjon.