Benchmark Holdings vil refinansiere lån på 850 millioner kroner

Nyheter
659

Det britiske fiskehelseselskapet, som blant annet eier rognprodusenten SalmoBreed, har engasjert DNB Markets for å hente penger.

I den anledning har selskapet lagt frem en trading update for første halvår av 2019. Denne viser at omsetningen økte marginalt – til 78,3 millioner pund – fra første halvår ifjor. Kostnadsbesparelser bidro til at justert EBITDA økte med halvannen million pund til 7,5 millioner pund.

Selskapet hadde ved utgangen av mars en netto rentebærende gjeld på 65,5 millioner pund.

«Betingelsene i selskapets kjernemarkeder er blandede med laks som nyter godt av økende etterspørsel og stabile priser. I reke- og seabass/seabream-markedene har en midlertidig overproduksjon medført reduserte priser og en nedgang i produksjonsnivået for våre kunder. Denne volatiliteten er ikke uvanlig i våre markeder, og vi overvåker den nøye», heter det i en pressemelding fra Benchmark Holdings, som forventer å levere et resultat på linje med markedets forventninger for hele året.

Benchmark sliter på London-børsen. Kilde: Infront

Benchmark har gitt mandat DNB Markets til å arrangere en rekke investormøter i forbindelse med refinansiering av den eksisterende lånefasiliteten på 90 millioner dollar. Dette skal erstattes med et fire-årig obligasjonslån på 850 millioner kroner med flytende rente.