Bellona og Norges sjømatråd skal samarbeide om den gode historie

Nyheter
548

Mandag inviterer Bellona og Norges sjømatråd til presentasjon på Kulinarisk Akademi i Oslo. Der skal de lansere en ny samarbeidsavtale, «for å fremme og fortelle historien om sunn og bærekraftig norsk sjømat», heter det i invitasjonen.

For å møte både befolkningsveksten og velstandsutviklingen har bærekraftig fiskeri og akvakultur en sentral rolle, noe som er slått fast senest av FNs matsikkerhetskomité, heter det i invitasjonen fra sjømatrådet ved kommunikasjonssjef Geir Bakkevoll. 

Nettopp for å fremme norske myndigheters og den norske sjømatnæringens arbeid for et sunt marint økosystem og bærekraftig fiskeri og havbruk vil Norges sjømatråd og Bellona inngå en avtale, der hovedformålet er kommunikasjon om bærekraftig sjømat, heter det videre.

Aspaker smører sild

Samarbeidet blir innledet hos Kulinarisk Akademi, med et sildeverksted i avtalens ånd om å fremme bærekraftige og sunne valg.

– Ikke minst i julen er bærekraft og sunnhet ettertraktet vare, både når vi handler julegaver og lager julemenyer. Derfor er vår første leveranse til Bellona et kurs i å lage de sunneste og mest bærekraftige julegavene som tenkes kan: Sildepålegg på glass!, skriver Bakkevoll.