Bekreftet: Han blir landets første MDG-ordfører

Nyheter
681

Ørjan Jensen (MDG) overtar ordførerkjedet i Vardø etter sin bror Robert Jensen (Ap).

Det skriver NRK.

Ørjan Jensen blir dermed den første MDG-ordføreren noensinne. Han var under valgkampen tydelig på at han og partiet ikke ønsker oppdrett i åpne merder, og mener det var en av årsakene til det gode valgresultatet. I Vardø fikk MDG en oppslutning på 23,2 prosent, som var landets beste resultat for partiet i kommunevalget.

– Varangerfjorden har vært et økosystem og en næringskjede som har gjort Vardø til verdens beste sted å fiske fra i alle år. Og vi har ingen fjord i Vardø vi kan avsette til oppdrett. Vi er i havgapet. De fleste fiskere i Vardø har båter som ikke gir dem mulighet til å dra langt til havs for å fange fisken dersom den blir presset langt til havs, sa blant annet Jensen under en debatt i valgkampen i regi av iFinnmark.

Ørjan Jensen skriver på sin egen Facebook-side at MDG, Sp, H og SV har kommet til enighet om å inngå et valgteknisk og politisk samarbeid de neste fire årene.

– Jeg blir ordfører og Christine Nilssen (H) blir varaordfører, skriver den blivende ordføreren.

Nasjonal talsperson for MDG, Une Bastholm, er både stolt og imponert over Jensen og MDG i Vardø.

– MDG sier nei til ny oppdrett, fordi det går på bekostning av kystfiskere. Det står også Ørjan sitt hjerte nært å bidra til mer grønt næringsliv i kommunen, og det håper jeg vi får til i denne fireårsperioden, sier Bastholm.