Beitveit dobler kapasiteten på 58 meter lang lusejeger

Nyheter
2790

Etter en hektisk lusesesong, velger Beitveit Holding å doble kapasiteten på nykommeren «Sea Liberty 1». Det ombygde supplyskipet ble satt i drift våren 2020.

Daglig leder Kenneth Beitveit sier erfaringene med avlusingsutstyret fra SkaMik på det 58 meter lange fartøyet har vært en eneste opptur. Nå i 2021 videreføres servicekontrakten med Lerøy Midt; etter et opphold i februar måned hvor «Sea Liberty» skal oppgraderes foran en ny sesong.

– Behovet for mer kapasitet at vi investerer i doblet anlegg. Ytterligere redusert trengetid, og dermed bedret fiskevelferd under operasjonene er en vesentlig faktor. Gjennom hele sesongen har resultat og våre erfaringer med SkaMik vært meget god. Første driftsår viste at det var rett å satse på et samarbeid med trønderne, sier Kenneth Beitveit i en pressemelding.

Familien Beitveit hadde lang erfaring med havfiske før de valgte å gå inn havbruksnæringa med servicetjenester og tilhørende samspill med utstyrsleverandør SkaMik.

Havfiskeveteranene Beitveit fyller etter en første vellykket sesong opp dekket på «Sea Liberty 1» med doblet avlusingskapasitet.

Verftet Westmek i Borgundvågen på Stadlandet får jobben med å installere og bygge om anlegget på drøyt ti år gamle «Sea Liberty» som har fortid som supplyfartøy for oljeindustrien på afrikakysten. Velfungerende systemer for avlusing er avgjørende for å holde lakseproduksjonen langs norskekysten gående.

– Bærekraftig teknologi for avlusing er et tett samspill mellom ulike aktører: Oppdretteren, forvaltningen, selskapet som leverer tjenestene og ikke minst vi som utvikler og server materiellet, sier prosjektleder Helge Brendryen hos SkaMik som er glad for fornyet tillit ved at Beitveit nå velger å videreutvikle sitt system.

«Sea Liberty» fortsetter i 2021 i kontrakten med Lerøy Midt, og vil under oppholdet hos Westmek doble dagens mekaniske avlusingsinstallasjon fra SkaMik.