Barberer kursmål etter ny Grieg-smell

Nyheter
1473

Meglerinteressen kjølner etter profit warning.

Det var i går Grieg Seafood sendte ut et negativt resultatvarsel etter å ha snublet i høye produksjonskostnader i British Columbia og Skottland. Samtidig reduseres investeringstakten i det ambisiøse og kostnadskrevende oppstartsprosjektet på Newfoundland.

Aksjen styrtet ned 15 prosent etter nyheten ble kjent. Grieg-aksjen omsettes torsdag formiddag på 71,60 kroner – et stykke under kursmålene for de fleste meglerhusene som følger aksjen.

Reduserer
Det er ikke første gang Grieg Seafood skuffer analytikerne, og flere av dem senker nå sine fremtidsforventninger.

Sparebank1 Markets reduserer sitt kursmål fra 130 til 115 kroner, men gjentar kjøpsanbefalingen. 

«Vi lar ikke lengre selskapet få ha tvilen til gode og velger å innta en «vent-å-se-posisjon». Mens selskapet hevder at volumene ble skjøvet inn i 2021, velger vi av samme årsak å anse dem som tapt,» skriver analytiker Christopher Robin Vinter i en dagsfersk analyse. 

Carnegie skriver at «katten er ute av sekken» etter oppdateringen fra selskapet. Samtidig, med laksepriser nede på 40 kroner kiloen, påpeker meglerhuset at likviditeten til Grieg blir stadig mer strukket. Carnegie mener at de neste 3-6 månedene kan bli svært utfordrende hvis det enten oppstår flere biologiske problemer eller at lakseprisene ikke kommer tilbake til 50-60 kroner kiloen nærmere jul, melder TDN Direkt.

Carnegie nedjusterer kursmålet til 65 fra 68 kroner, men oppgraderer anbefalingen fra selg til hold.

Emisjonsfare?
Danske Bank nedjusterer sitt kursmål, til 128 kroner pr aksje, fra tidligere 134 kroner. Kjøpsanbefaling opprettholdes.

Danske Bank Markets fremhever at Grieg-aksjen nå er verdsatt på linje med verdien av produksjonslisensene i Norge på 70 kroner pr aksje, basert på prisene i auksjonen i august, og ser dermed høy oppside på sterkere laksepriser i de kommende årene.

DNB Markets opprettholder også sin kjøpsanbefaling, men nedjusterer kursmålet til 110 kroner fra tidligere 130 kroner. Meglerhuset tror ikke Grieg Seafood blir nødt til å hente penger fra kapitalmarkedet grunnet lettelser i lånebetingelsene frem mot tredjekvartal 2021, og venter betydelig økning i inntjeningen fremover. Analytiker Alexander Aukner ser dermed kraftig oppside, men påpeker at Grieg Seafood må gjenopprette markedstillit etter flere svake kvartaler.