Bakterieangrep for Grieg

Nyheter
509

Fire sløyekar med død smålaks sto lagret på Griegs kai i Kræken i Loppa tirsdag. Ytterligere fire kar hadde lokk på, skriver Altaposten.

– Ifølge vår fiskehelsetjeneste er smolten i to merder utsatt for en bakterie, Tenacibaculum sp. Dette har ført til dødelighet i de to enkeltmerdene, skriver regiondirektør for Grieg Seafood Finnmark AS, Roy-Tore Rikardsen i en mail til avisa.

Mattilsynet var ikke varslet om dødeligheten i anlegget i Loppa, før fungerende distriktssjef Robert Pedersen i dag selv ringte til selskapet.

– Vi skulle ha vært varslet om dette, men nå ble det nesten omvendt, at vi i Mattilsynet ringte Grieg for å få vite hva som har skjedd. Slik skal det ikke være, sier fungerende distriktssjef Robert Pedersen, til Altaposten.

Anne Berit Olsen ved Veterinærinstituttet finner dødsårsaken uvanlig.

– Det jeg finner uvanlig, er at denne bakterien blir påvist på denne tiden av året. Tenacibaculum under norske forhold, er et vinterproblem, men jeg kjenner ikke forholdene i Finnmark godt nok til å kunne si dette sikkert for denne landsdelen, sier hun.