Bakkafrost vil spikre fastprisavtaler på 50-tallet

Nyheter
693

Selgerkorpset til Bakkafrost har de siste årene oppnådd vesentlig høyere laksepriser enn sine norske konkurrenter. Men neste års fastpriskontrakter kan bli lavere enn hva vi har sett i år.

Snittprisen for laks så langt i 2017 har vært romslige 61 kroner kiloet (levert Oslo). For 2018 ligger det an til et lavere prisnivå – i hvertfall basert på de kontraktsnivåene som nå diskuteres i markedet.

Bakkafrost jobber nå med å inngå fastpriskontrakter for salg av laks neste år. For øyeblikket ligger prisene på rundt 58 kroner, sier konsernsjef Regin Jacobsen på dagens kvartalspresentasjon ifølge TDN Finans.

– Markedet går opp og ned, derfor har vi langtidskontrakter, og de baseres på forwardpriser. Vi har jo hatt en veldig høy pris en stund og nå kommer den litt ned. Så noen ganger vil kontraktene ligge høyere enn spotprisen, mens andre ganger vil de ligge lavere. Om man inngår kontrakter nå eller neste kvartal blir løpende vurderinger, sier Jacobsen til TDN Finans etter presentasjonen.

Når det gjelder produksjonskostnader for laksen, tror Bakkafrost-sjefen at disse er på vei ned de kommende kvartalene.

– 2016-generasjonen ser ut til å ha lavere kostnader enn 2015-generasjonen, så kostnadene vil komme ned de neste kvartalene.