Bakkafrost kjøper opp The Scottish Salmon Company

Nyheter
2741

Den færøyiske oppdretteren har inngått avtale om kjøp av 68,6 prosent av aksjene.

Selger er investeringsselskapet Northern Link. Et oppkjøp av eierposten på 68,6 prosent av aksjene innebærer at Bakkafrost må by på de resterende 31,4 prosent av aksjene i selskapet.

Den avtalte prisen for aksjene er 28,25 kroner per aksje, noe som verdsetter selskapets enterprise value (egenkapital og netto rentebærende gjeld) til 5.878 millioner kroner.

Kjøpet av The Scottish Salmon Company (SSC) innebærer at Bakkafrost for første gang etablerer seg innen oppdrett utenfor hjemlandet Færøyene.

Oppkjøpet vil bli finansiert av en miks av gjeld og egenkapital, skriver Bakkafrost i en børsmelding. Bakkafrost setter samtidig i gang en emisjon for 7,3 millioner nye aksjer, tilsvarende 15 prosent av selskapets utestående aksjer.

DNB, Nordea og Goldman Sachs er satt på jobben med å hente pengene.

SSC har sitt hovedkvarter i Edinburgh, og driver oppdrett av laks langs den skotske vestkysten. Selskapet slaktet 29.913 tonn laks i fjor, og har en samlet produksjonskapasitet på 50.000 tonn.

Regin Jacobsen, administrerende direktør i Bakkafrost, er tilfreds med handelen.

– Bakkafrosts reise har vært preget av å levere bransjeledende vekst og lønnsomhet kombinert med fokus på aksjonær-verdiskaping. The Scottish Salmon Company representerer et attraktivt oppkjøp ved dette veikryss som gir eksponering for den attraktive og premium skotske oppdrettsregion med potensiale for synergier og overføring av beste praksis. Hele Bakkafrost-teamet ser frem til å samarbeide med SSC-ledelsen for å fortsette å forbedre ytelsen til virksomheten og drive verdien i selskapet fremover, sier han.