Avviser å ha unndratt informasjon om lusetall

Nyheter
881

Torsdag kveld ble det kjent at Lerøy Midt skal ha brent lakselusdokumenter.

Ifølge NRK Trøndelag skriver Mattilsynet i en rapport at Lerøy Midt ikke hadde gode nok rutiner og beredskap for drift i havet utenfor Frøya. Videre står det i rapporten at grunnlagsdata for lusetelling var brent og derfor ikke kunne fremlegges.

Les også: Lerøy Midt brente lusedokumenter

Anmeldt for manglende fiskevelferd
Dette er noe av bakteppet for Mattilsynets anmeldelse av Lerøy Midt som ble kjent 15. november. Anmeldelsen kom i kjølvannet av Mattilsynets vedtak om produksjonsreduksjon ved lokalitetene Langskjæra I og Langskjæra II på utsiden av Frøya.

Lerøys konserndirektør for oppdrett, Stig Nilsen, avviser at selskapet har unndratt informasjon om lusetall fra myndighetene.

Direkte misvisende
– Lerøy rapporterer alle lusetall i henhold til de gjeldende krav i forskriften. Dette gjelder også lokalitet Langskjæra. Næringen er pålagt er en elektronisk rapportering av lusedata via Altinn, noe vi også gjør, skriver Nilsen i en epost til iLaks torsdag kveld.

– Det er ikke noe krav i forskriften om at man plikter å benytte eller beholde notater fra tellingen, ettersom myndighetene får all informasjon elektronisk. Det er da direkte misvisende å beskrive det som om vi har unndratt informasjon om lusetall fra myndighetene.