Averøy Seafood tar omkamp etter at søsterselskapet Losna Seafood vant frem i retten

Nyheter
0

Rettslig kjennelse gir ny saksbehandling.

På Tøfta i Averøy, like utenfor Kristiansund, planlegger oppstartselskapet Averøy Seafood å bygge et landbasert oppdrettsanlegg – over samme lest som Losna Seafood i Solund. Søknaden lå opprinnelig ute til offentlig ettersyn våren 2021, men ble stoppet etter at Møre og Romsdal fylkeskommune ba Averøy kommune om å avslutte behandlingen av søknaden.

Bakgrunnen var at Fiskeridirektoratet og Nærings- og fiskeridepartementet hadde bestemt at Losna Seafood sitt oppdrettsanlegg i Solund kommune ikke var på land. Søknaden til Averøy Seafood ble dermed avsluttet, siden oppdrettsanlegget deres skal benytte seg av samme teknologi som på Losna.

I november vant Losna Seafood frem i retten – oppdrettsanlegget ligger på land. Staten har besluttet å ikke anke kjennelsen.

Illustrasjon: Losna Seafood

Fylkeskommunen ba derfor Averøy kommune i slutten av 2022 om å legge søknaden ut på nytt offentlig ettersyn og gjenoppta saksbehandlingen.

– I høst ble denne avgjørelsen omgjort, og fylkeskommunen ba oss gjenoppta saken, og på nytt legge søknaden ut til offentlig ettersyn, sier ordfører Ingrid Rangønes i Averøy kommune til Tidens Krav.

– Det er en avgjørelse vi regnet med kom til å gå veien vår, og nå kan vi puste lettet ut. Vi har en fullverdig søknad til behandling og det er til stor glede for oss at prosessen går videre. Vi ser fram til å begynne prosjektet igjen, sier Geir Nordahl-Pedersen, gründer og daglig leder i Averøy Seafood og Losna Seafood, til avisen.

I likhet med Losna Seafood planlegger også Averøy Seafood en produksjonskapasitet på 50.000 tonn laks årlig.

Illustrasjon: Losna Seafood