Austevoll Marine Group er konkurs

Nyheter
1484

Nordhordland Tingrett åpnet konkurs ved Austevoll Marine Group 7. september. Bekkjarvikfirmaet meldte oppbud en måned etter at daglig leder og styreformann Hans Runshaug fratrådte sin stilling.

Årsaken til konkursen er så langt ikke klarlagt.

20 millioner
– Det er det vi holder på å finne ut av. Vi har ikke noen konkret årsak per idag, sier bostyrer Per Christian Eriksen til iLaks.

– Vi har prioritert å realisere aktiva og prøve å nyttiggjøre de aktiva som er, og i neste fase undersøke årsaken til konkursen.

– Hvor store er de ubetalte kravene?

– 20 millioner pluss, sier Eriksen, men legger til at beløpet ikke er bekreftet. – Fristen til å melde fordringer er ikke gått ut ennå. Banken har et krav på syv millioner, og det er et mulig garantiansvar på 12 millioner, men det tror vi ikke blir aktuelt.

Båtbygger
Austevoll Marine Group ble opprettet i fjor, etter at de fire selskapene Marine Support, DG Marine, Dalseide Elektro og Austevoll Rørteknikk ble slått sammen. Hovedgeskjeften har vært å bygge båter til oppdrettsnæringen.

Les også: Ny drift og arbeidsplassar til Sagvåg

I august gikk selskapet offensivt ut med planer om å ruste ut båter i Norge.

– Prisnivået i utlandet begynner å nærme seg det norske, og nivået på euroen taler i mot å bygge ute. Nå får vi testet ut hvordan det fungerer å gjøre det her, uttalte da avdelingsleder for arbeidsbåter, Henning Heggland.

En måned etter dette kastet selskapet kortene.

Første skiftesamling blir holdt 20. oktober i Bergen tinghus.