Åtte år uten fraværskade ved Marine Harvest på Herøy

Nyheter
1603

Nå inviterer selskapet til folkefest.

Mandag var det nesten 3000 dager siden ansatte på Marine Harvest har vært borte fra jobb på grunn av skader på arbeidsplassen.

Det er ikke tilfeldigheter som gjør at Marine Harvest sin fabrikk på Helgelandskysten kan feire det storslåtte HMS-jubileet. Siden 2007 har man jobbet svært målrettet med HMS, og oppfordret ansatte til å melde inn ulike avvik på arbeidsplassen.

FOTO: Marine Harvest

Stolt fabrikksjef
Det var en stolt fabrikksjef som kunne feire jubileet sammen med sine ansatte mandag.

– Vi setter sikkerheten til våre kollegaer først. Det første man som ny på fabrikken må gjennom, er et introduksjonskurs i HMS og hygiene. Vi registrerer også alle uønskede hendelser i et eget system. Disse episodene gjennomgås grundig og blir fulgt opp med ulike tiltak, sier fabrikksjef Odd Rikard Wik-Iversen.

Fabrikken har også hatt et hovedverneombud i 100 prosent stilling siden 2012. Dette har også bidratt til det svært systematiske HMS-arbeidet på fabrikken.

Inviterer til folkefest
Åtte år uten fraværsskader utgjør over to millioner arbeidstimer. Slikt blir også lagt merke til fra andre enn de som til daglig har sitt virke på fabrikken.

Under mandagens markering deltok også ordfører Arnt Frode Jensen og konserndirektør for oppdrett i Norge, Per-Roar Gjerde. Sistnevnte gratulerte sine kollegaer i sin tale, og la inn en klar og tydelig bestilling.

– La oss nå gå for åtte nye år uten fraværsskader, sa Gjerde til applaus fra salen.

Konserndirektøren trakk frem Herøy som et prakteksempel på godt HMS-arbeid, og viste det målrettede arbeidet som er gjort på fabrikken over flere år.

Selv om det under mandagens markering ble servert kaker og kaffe, så kunne fabrikksjef Wik-Iversen avsløre enda en overraskelse. Senere i høst inviterer han og Marine Harvest hele kommunen til fest.

– Vi er avhengige av gode lokalsamfunn der vi er etablert, og ønsker å dele dette jubileet med resten av innbyggerne i Herøy. Vi inviterer derfor til fest i Herøyhallen og håper så mange som mulig blir med oss å feire. Så krysser vi fingrene for at ikke noen av deltagerne danser på seg en fraværsskade utover kvelden, sier Odd Rikard Wik-Iversen og humrer.