Atlantic Sapphire leder an på blodrød børsdag

Nyheter
0

Miami-oppdretteren har falt med 30 prosent på ti dager.

Oslo Børs noterer seg for årsverste mandag i kjølvannet av oljeprisfall og en kostnadssprekk og profit warning fra oljeselskapet Vår Energi. En del av lakseaksjene dras med ned.

Særlig ille går det for Atlantic Sapphire. Den landbaserte lakseoppdretteren faller 11,5 prosent, sist omsatt på 12,80 kroner, og forlenger med det et dypt fall de siste par uker. I løpet av ti dager er aksjekursen ned 30,4 prosent.

Opp
Storfisken Mowi klarer seg atskillig bedre, med en oppgang på 0,8 prosent, mens SalMar faller 0,7 prosent. Det er vesentlig bedre enn totalindeksen som ryker ned 2,9 prosent like etter lunsjtid mandag.

Børskurser for lakseaksjer siste ti dager. Kilde: Infront

Ingen av de øvrige lakseaksjene har vært i nærheten av den julingen Atlantic Sapphire har fått under september-korreksjonen. Den nærmeste er Grieg Seafood, med en nedgang på 8,7 prosent de siste ti dager.

Oppside
Pareto Securities’ analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen senket sitt kursmål i Atlantic Sapphire med 15 kroner, fra 45 til 30 kroner, i en analyseoppdatering 29. august. Han beholder imidlertid sin kjøpsanbefaling på aksjen.

«Med dagens vekstrate vil årlige slaktevolumer være 8,5k tonn, og vi senker forsiktig 23e volumet litt. Vi inkluderer nå første volumer fra byggetrinn 2 i 25e som reduserer vår 24e,» skriver han.

I analytikerens excel-ark vil Atlantic Sapphire gå såvidt i pluss neste år, for deretter å levere et sunt overskudd i 2024.

Kilde: Pareto Securities

«Vi fortsetter å mene at dagens verdsettelse er for lav og ser betydelig høyere oppside i et vellykket scenario.»

Med en nedgang på 11,5 prosent mandag er, om ikke annet, oppsiden til kursmålet blitt enda større i løpet av børsdagen.

«Vårt kursmål tilsvarer 12x 2024e (fase 1) og 7x 2025e (fase 2) EBITDA. Gitt den sterke veksten forventer vi også utover 2025e en høyere multippel hvis selskapet er lykkes i fase 1/2 produksjon,» skriver han.