Atlantic Sapphire dumper Billund. Vil bygge anlegg på egenhånd og sammen med New York-firma

Nyheter
0

Den landbaserte oppdretteren tar andre byggetrinn på egenhånd og sammen med Hazen og Sawyer.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at Atlantic Sapphire har sagt opp avtalen med den danske utstyrsleverandøren Billund Aquaculture, som ledelsen raskt ga skylden for den påståtte designfeilen som angivelig har forårsaket tapet av 500 tonn laks 23. mars.

Atlantic Sapphires gründer og konsernsjef Johan E. Andreassen sier til iLaks at arbeidet nå vil fortsette «in-house og med Hazen & Sawyer».

Les også: Arctic-meglere er tungt lastet i Atlantic Sapphire. Nå vil Finanstilsynet granske meglerhuset

Hazen & Sawyer ble etablert i 1952, og er et firma som fokuserer på trygt drikkevann og kontroll av vannforurensning. På sin nettside skriver selskapet at det har fungert som byggherre for mer enn fem milliarder dollar i nyere prosjekter. For eksempel brukte Miami-Dade Water and Sewer Department dets tjenester for et stort avløpsprosjekt. Det er imidlertid ikke klart om selskapet har jobbet på noen store landbaserte oppdrettsanlegg.

Hazen and Sawyer har jobbet med store vannprosjekter, herunder design av Newtown Creek Wastewater Treatment i New York. Foto: Hazen and Sawyer

Billund Aquacultures COO & Business & Development Manager, Bjarne Hald Olsen, sier til iLaks at selskapet fortsatt venter på mer informasjon om den såkalte 23. mars-hendelsen.

– Vi er klar over Atlantic Sapphires foreløpige konklusjon om årsaken til hendelsen 23. mars. Vi har møtt kunden en gang etter hendelsen, men har ennå ikke mottatt de nødvendige dataene for å kommentere denne saken ytterligere, sier Hald Olsen.

– Billund har vellykket installert mer enn 500 RAS-moduler over hele verden, og vil fortsette å utvikle teknologien videre sammen med eksisterende og nye kunder. Og vi er klar over at Atlantic Sapphire har startet fase 2 alene, legger Olsen til.

Atlantic Sapphires aksjekurs faller med 2,6 prosent, til 85,50 kroner, tirsdag formiddag.