Atlantic Sapphire bygget biomasse i oktober, og slaktet i underkant av 270 tonn laks

Nyheter
0

Magre slaktevolumer den siste måneden.

Den landbaserte oppdretteren fokuserte mest på biomasseutviklingen i den månedlige trading update fra virksomheten i Miami. Anlegget i Danmark brant som kjent ned tidligere i høst.

Ifølge presentasjonsmaterialet var selskapets stående biomasse 2.146 tonn fordelt på 4.385.000 fiskeindivider.

Guider ikke
Konsernsjef og gründer Johan Andreassen og hans høyrehånd Karl Øystein Øyehaug ville under en telefonkonferanse onsdag ettermiddag ikke oppgi hvor mye laks (i tonn) selskapet slaktet i oktober, men bekrefter at det var cirka 60.000 fisk.

Øyehaug opplyste at selskapet sikter på en slaktevekt på 4,5 kilo, og at snittvekten i oktober var litt under det. Det betyr at selskapet slaktet i underkant av 270 tonn.

– Hva guider dere i slakt i år?

– Vi har ikke guidet eksakt volum i år, men sagt at «initial batches» vil bli delvis slaktet i år og delvis tidlig neste år, sier Andreassen til iLaks.

Foto: Atlantic Sapphire

Selskapet opplyser å ha oppnådd en salgspris på 9,7 dollar (82,45 kroner) per kilo. Dette er fersk fisk slaktet i oktober, ikke fisk fra selskapets fryselager, som fortsatt vil ligge noen måneder, ifølge Andreassen.

Markedspris
I sin grafiske fremstilling fremhever selskapet at oppnådd salgspris ligger vesentlig høyere enn den såkalte Nasdaq-prisen.

– Er dette Nasdaq-prisen levert Oslo? Er det relevant å sammenligne med den?

– Nasdaq-prisen er Nasdaq i Oslo, ja. Det er den mest anerkjente lakseprisindeksen i markedet og derfor sammenligner vi med den, sier Andreassen. – Markedspris i USA ligger vanligvis på Nasdaq pluss fraktkostnad til USA.

Foto: Atlantic Sapphire