Aspaker åpnet Matfestivalen i Lofoten

Nyheter
565

Lofothallen ble i dag omgjort til en arena for lokal mat og matkultur, og Nord-Norge har mye spennende mat å by på. Hele landsdelen er et gedigent spiskammer for god mat, enten råstoffet kommer fra hav eller land. Tradisjonsrik og dyktig bearbeiding er med på å skape lokal matkultur og lokale mattradisjoner som mange i Nord-Norge har høstet stor annerkjennelse for, både nasjonalt og internasjonalt, skriver Lofotprodukt i en pressemelding.

– Vi ønsker å «heie på alle» og vi ønsker å vise frem et mangfold du knapt har sett maken til, sier arrangøren Roger Larsen. Amatører og profesjonelle, lokale og berømte kokker vil være til stede under Matfestivalen og vi regner med et besøk på rundt 3.000 mennesker forteller han.

– Matfestivalen viser hvilken bredde vi finner i det nord-norske spiskammeret. Lofoten og Vesterålen har blitt en viktig aktør for norsk matproduksjon og jeg er svært optimistisk for fremtiden, sier Aspaker.
– Jeg vil trekke frem Lofotprodukt som et godt eksempel på hvordan man kan og burde drive en lokal bedrift. De har gjennom de siste 20 årene vist at deres fokus på kvalitet, kultur og ikke minst fokuset på de ansatte er enestående. Vestvågøy kommune er den kommunen i Nordland med størst tilflytning – og dette er jo i all hovedsak Lofotprodukt sin fortjeneste, sier Aspaker.

Fredag inviterte Lofotprodukt til en nordnorsk helaften for å feire bedriftens 20 års jubileum. Inntektene fra konserten gikk uavkortet til det nye kultursenteret. De 1.050 solgte billettene førte til flere hundretusen kroner til Meieriet kultursenter. Artistene Violet Road fra Kåfjord og Moddi fra Senja var trekkplasteret.

– Vi er veldig stolte av det vi har fått til, sier administrerende direktør i Lofotprodukt, Sigvald Rist. Først hadde vi en svært vellykket utstilling med fotografen Knut Bry, deretter en uforglemmelig musikalsk aften for ansatte og lokalbefolkningen, og i kveld blir det festmiddag med alle ansatte og inviterte gjester. Dette hadde ikke vært mulig uten det fantastiske lokale engasjementet, så tusen takk, avslutter han.