Årslønn på 800 000 kroner, fikk bonus på over fem millioner kroner

Nyheter
1068

Laksetoppene innkasserte millionbonuser etter rekordhøye laksepriser og fortjeneste. 

Det skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har en fastlønn på 800.000 kroner og en bonusavtale. Jeg får bonus basert på resultat før skatt. Det ble bestemt på generalforsamlingen, og eierne er veldig fornøyd med det, sier daglig leder i det familieeide oppdrettsselskapet Gigante Havbruk, Kjell Lorentsen.

Han fikk 5,88 millioner kroner i lønn og bonuser i fjor, en tredobling på to år. Det gjør at laksegründeren havner på 104. plass over Norges best betalte daglig ledere, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er på langt nær best.

Øverst blant laksetoppene finner vi Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog, som dro inn 18,4 millioner kroner i fjor.

– Det som gjør at 2016 blir ekstraordinært, er ett fireårig opsjonsprogram som beløper seg til 1.147.000 euro. Dette henger sammen med verdiutviklingen av bedriften over tid, derfor økning, skriver Aarskog i en epost til DN, og vil ikke kommentere saken ytterligere.

Blant Norges 25 best betalte toppsjefer er også konsernsjef Charles Høstlund i Norway Royal Salmon, som tjente 14 millioner kroner i fjor.

– Min lønn fastsettes av styret. Lønna er flerdelt. En del er fast, en del er bonus og en del er verdien av opsjonsordning. Dersom aksjekursen stiger, øker også verdien av opsjonsordningen og derav min lønn. Og omvendt. Lønna offentliggjøres hvert år i årsrapporten, sier Høstlund.

En annen i topp 25 er sjef for selskapet Laco, Helge Singelstad, men han har ikke ønsket å kommentere tallene til avisen.