Årets mest populære arbeidsgiver innen sjømat: – Det hadde vi ikke regnet med

Nyheter
0

Lerøy drar i land den gjeve tittelen for andre året på rad.

Onsdag kveld deles en gjev pris ut i Bergen: Mer enn 1.400 studenter har gitt sin stemme til den sjømataktøren de helst vil jobbe for. Kåringen er i regi av Salmon City, Norges største nettverksarena for studenter og sjømatnæringen.

Tittelen «sjømatnæringens mest attraktive arbeidsgiver» gjør man seg fortjent til basert på kriterier som tilstedeværelse blant studenter, kvaliteten på studentrettet aktivitet, og selskapets synlighet i sosiale medier. Men stemmene fra studentene veier tyngst.

– Dette er en vinner som har trøkket til, tatt dette på alvor og gitt jernet, sier Mathias Sagevik i Salmon City som introduksjon til vinneren, før diplomet hentes frem fra sitt skjulested.

Kortreist diplom
I år som i fjor topper Lerøy listen over studentenes drømmearbeidsgivere. Dermed kan Lerøys representanter ta med seg diplomet og spasere cirka 1,2 kilometer bort til hovedkontoret ved Puddefjorden.

– Denne prisen er egentlig til alle våre ansatte som står på. Den lagånden vi har er jeg ekstremt stolt over, sier Mona Willumsen, employer branding og recruitment manager i Lerøy, etter å ha mottatt prisen.

Hun må ha gjort noe riktig, for Sagevik kunne også fortelle at Lerøys employer branding har gitt utslag.

Et av Lerøys anlegg på Vestlandet. Illustrasjonsfoto: Lerøy

Ifølge Willumsen forsøker laksekjempen å være til stede på ulike arrangementer rettet mot studenter og ungdom. Hun kan også fortelle at de satser tungt på ny kompetanse innenfor IT og ingeniørkunnskap.

Disse er også populære
Bak Lerøy på «topp-10-listen» over de mest attraktive arbeidsgiverne blant studenter, finner vi – i rekkefølge:

Mowi, SalMar, Havforskningsinstituttet, Grieg Seafood, Fiskeridirektoratet, landbasert-satsingene Salmon Evolution og Andfjord Salmon, samt Akva Group og Eide Fjordbruk.

Salmon City har også kartlagt hva som motiverer studentenes karrierevalg. Vi fikk en sniktitt på rapporten, som publiseres i sin helhet senere i år. Ifølge rapporten troner disse tre faktorene øverst, når det gjelder hva som påvirker studenters valg av arbeidsgiver:

1. Et godt arbeidsmiljø
2. Gode karrieremuligheter
3. Høye lønninger