Aquatraz nærmere realisering

Nyheter
2323

Midt-Norsk Havbruk Produksjon AS fikk sent fredag kveld brev fra Fiskeridirektoratet hvor en ble meddelt at selskapet nå er i innspurten til å få tildelt fire utviklingskonsesjoner på hver 780 tonn, totalt 3120 tonn.

Midt-Norsk Havbruk Produksjon AS er datterselskap av Midt Norsk havbruk AS.

Les også: MNH Produksjon søker om åtte utviklingskonsesjoner

Betydelig utvidelse
– Tildeling av fire utviklingstillatelser til Midt-Norsk havbruk konsernet er en betydelig utvidelse konsernets virksomhet, og vi er ydmyke og stolte over å få anledning til å bidra til utvikling av den norske havbruksnæringen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Våre ansatte er meget motiverte til å gå i gang med vårt konsept. Aquatraz, hvor vi sammen med våre samarbeidspartnere skal utvikle konseptet for å sikre en fremtidsrettet produksjon hvor vi reduserer næringens hovedutfordringer knyttet til lus samt bidra til enda bedre fiskehelse.

– For å lede vår satsning knyttet til utviklingstillatelsene har vi ansatt Steingrim Holm som har omfattende kompetanse og erfaring til å gjennomføre et omfattende utviklingsprosjekt på en forsvarlig og god måte.

Klar til høsten
Midt- Norsk Havbruk konsernet vil umiddelbart starte arbeidet med å få på plass de siste forhold som gjenstår før endelig vedtak, og vil i den fortsette samarbeidet med Fiskeridirektoratet og andre involverte parter, herunder samarbeidspartneren Seafarming Systems.

– Vi har som målsetning om oppstart på prosjektet i løpet av 2017, hvor første fisk i sjøen skal være på plass høsten 2017, heter det i pressemeldingen.