Aquaship/Intership har kontrahert HAV Group for brønnbåt-oppdrag

Nyheter
0

HAV Groups datterselskap for energidesign og smarte kontrollsystemer skal levere et dekksbasert batterienergilagringssystem til «Grip Explorer».

Leveransen er et kontainerbasert energilagringssystem som består av en batterilader med kapasitet på 1.250 kilowatt, en batteripakke på 994 kilowattimer som kan operere i «peak shaving»-, reserve- og havnemodus, kontrollsystem, transformator og oppgradering av eksisterende black-out system.

Det skriver HAV Group i en børsmelding, tirsdag.

«Grip Explorer» er ombygd fra et offshore supplyfartøy, til en brønnbåt med lagringskapasitet for 3.500 kubikkmeter levende fisk.

– Vi har levert denne type kontainerbasert energilagringssystem til en rekke fartøy, men dette er første gang vi installerer det om bord en brønnbåt. Det reflekterer akvakulturnæringens økte fokus på energieffektive marine operasjoner for å kutte både driftskostnader og utslipp, sier Siv Remøy-Vangen, administrerende direktør i HAV Groups datterselskap NES.

Selskapet leverer utstyret i løpet av 2024, og prosjektet skal ledes fra hovedkontoret i Bergen.

– Vi er sikre på at å installere en batteripakke fra NES blir en suksess. Det vil resultere i lavere utslipp, høyere driftssikkerhet og bedre arbeidsforhold for mannskapet om bord. Vi har ingen tvil om at vi har valgt riktig samarbeidspartner på dette prosjektet, sier teknisk sjef Stian Førde og driftsdirektør Nils Otterlei i AquaShip.

Aquaship/Intership er et rederi med hovedkontor i Kristiansund og Hareid, som tilbyr en rekke maritime tjenester til oppdrettsnæringen. HAV Group og deres datterselskaper er en internasjonal leverandør av teknologi og tjenester for maritim og marin industri.