AQS’ nye flåtetilskudd: – Kystens heftigste dykkerbåt

Nyheter
0

AQS har valgt å satse på en 22 meter lang hurtiggående arbeids- dykkerbåt, hvor fokusområdene har vært å redusere transittiden betraktelig samtidig som en beholder komforten for mannskapet.

AQS spesialiserer seg på havbruk, men de utfører også alle typer service- og dykkeroppdrag. Firmaet har stort fokus på bærekraft og en stor utgiftspost er drivstoff og lange transittider til og fra arbeidslokasjoner. Med sin nye ALUSAFE CAT 21 Work, vil AQS redusere transittiden betydelig og med fem lugarer til mannskapet om bord, vil de kunne ligge ved arbeidslokasjonen over natten. Som et ledd i bærekraftstankegangen har det blitt montert en batteripakke på 368 kWt i dette nybygget. Denne kapasiteten gir mulighet for nullutslipp ved arbeider rundt oppdrettsmerdene, ved ROV operasjoner og ved notspyling, samt at båten kan ligge ved merden over natten uten å ha hovedmotorer/hjelpemotor i gang. Batteripakken vil sørge for nok strøm til hotellasten om bord.

Båten er kontrahert for en timecharter-avtale for tjenester til Cermaq Finnmark.

Båten, en ALUSAFE CAT 21 tilhører en modellrekke, som har flere bruksområder og fartøytypen har allerede bevist sine gode sjøegenskaper. Skroget har tidligere blitt brukt på to ambulansebåter levert fra designer Maritime Parner. Skrogdesignet sørger for at båtene kan holde høy fart selv i meget dårlig vær, fremgår det av en pressemelding.

Skroget er tilpasset AQS’ behov innen dykking, ROV med posisjonering og vaskesystem for nøter. Fartøyet er prosjektert, bygget og utrustet ved Maritime Partner sitt anlegg i Ålesund.

Daglig leder i AQS, Pål Anders Lauvsnes, forteller at byggingen av båten har pågått i tett dialog med prosjektleder fra Maritime Partner under hele utrustningsperioden.

– Resultatet er kystens heftigste dykkerbåt. Med sin fart, imponerende sjøegenskaper og gode bofasiliteter blir dette en fantastisk tilvekst i AQS flåten, sier han.

Hoveddimensjoner ALUSAFE CAT 21:

Største lengde                                             21,90 meter

Total bredde                                                7,80 meter

Ant. passasjerer/mannskap                     8

Motor/fremdrift                                         Volvo IPS 1050

Byggemateriale                                           Aluminium