AQS-båt til 66 millioner kroner kan gå tapt: – Håper og tror det skal gå bra

Nyheter
7368

På lastedekket til havaristen «Eemslift Hendrika» står en 24 meter lang servicebåt som etter planen skal leveres til AQS.

Den nederlandske fraktebåten har mandag kommet i havsnød 60 mil vest av Ålesund. Ifølge Marine Traffic var skipet på vei fra Bremerhaven til Kolvereid da ulykken inntraff. 

Blant lasten om bord er et splitter nytt 24 meter langt servicefartøy til en verdi av 66 millioner kroner på vei til Kolvereid – bestilt av AQS. Det er den største, grønne båten som står på dekk på lasteskipet.

Forskjøvet last
Ifølge siste oppdatering fra skipet skal slagsiden være 15 til 20 grader – fra tidligere å ha vært oppe i 30 grader.

Dersom den noe dramatiske fraktseansen ender godt, vil skipet tas i bruk som det tredje serviceskipet av samme type i selskapet og brukes til blant annet slepeoppdrag og fortøyningsarbeid.

– Jeg har hatt kontakt med Moen Marin som vi har kjøpt båten av gjennom formiddagen. Det som har skjedd er at thrustere, som har blitt fraktet under dekk, har løsnet og forskjøvet seg slik at skipet har fått slagsiden og tatt inn vann, sier teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS til VG.

Uskadet
Informasjonen Hjertvik sitter på nå tyder på at dekklasten er uskadet og intakt – men all last er uansett forsikret under frakten, understreker han.

– Tankene mine går først og fremst til mannskapet – så får det materielle komme i andre rekke. Jeg har lav puls. Det er gode sjøfolk langs kysten her som kjenner båtene sine ut og inn, så jeg håper og tror det skal gå bra, sier Hjertvik til VG.

I tillegg til AQS-båten, står det to andre og noe mindre blåmalte arbeidsbåter samt en cabincruiser på lastedekket til den 111,6 meter lange «Eemslift Hendrika».