Ansatte fra Kvarøy Fiskeoppdrett satt i korona-karantene etter tur til Italia

Nyheter
1811

Kom hjem tidligere denne uken etter bedriftstur til VM i skiskyting i Anterselva i Nord-Italia. 

Torsdag publiserte Lurøy kommune en melding om at en fjerdedel av et reisefølge på omkring 40 personer var isolert hjemme i Lurøy på grunn av feber og hoste etter reise i Italia.

Ifølge meldingen, som er lagt ut av kommuneoverlege Andreas Dyrkjær, hadde reisefølget nylig vært i Nord-Italia, inkludert et kort opphold i et område som regnes for risikoområde når det kommer til koronaviruset.

Bedriftstur
Ifølge TV2 kom reisefølget på 42 personer hjem i starten av denne uken etter en bedriftstur til Nord-Italia. Kanalen skriver at ti personer har hatt feber.

Kanalen spør også kommuneoverlege Dyrkjær om de involverte var til stede på i Anterselva under VM i skiskyting.

– Det kan jeg ikke si noe om i hensyn av de involverte, sier Dyrkjær til TV2.

Etter det iLaks kjenner til er det Kvarøy Fiskeoppdrett som har vært på bedriftstur i Nord-Italia, og det ble tatt prøver av de ansatte da de returnerte hjem. Selskapet har for øvrig også lagt ut bilde på sosiale medier i forbindelse med at de var publikum under VM i skiskyting i Anterselva forrige helg.

iLaks har kontaktet daglig leder Alf-Gøran Knutsen i Kvarøy Fiskeoppdrett. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor iLaks.

Liten sannsynlighet for korona-virus
Til kommunens hjemmesider understreker Dyrkjær imidlertid at det er liten sannsynlighet for at dette er korona-virus (som nå har fått et offisielt navn, SARS-CoV-2).

– Dette fordi de har oppholdt seg veldig kort tid i risikoområdet, og inkubasjonstiden, det vil si den tid fra man utsettes for smitte til man utvikler symptomer, er veldig kort i forhold til den vanlige tiden det tar å utvikle sykdommen, skriver Dyrkjær.

Til TV2 sier Dyrkjær at det vil ta noen dager før man får svar på prøvene.

– Analysene skal sendes til Tromsø, men det går ikke raskt å få sendt det fra Lurøy. Først sendes de til Sandnessjøen, så går de til Tromsø gjennom Bodø. Denne transporten tar tid, sier han.