– Anklagene i massesøksmålet er grunnløse

Nyheter
839

Mowi avviser at de har drevet prissamarbeid eller annen konkurransevridende aktivitet.

Det var i går kveld det ble kjent at den amerikanske fiskedistributøren Euclid Fish Company tar ut et massesøksmål mot Mowi, SalMar, Lerøy, Bremnes Seashore, Grieg Seafood og Ocean Quality (sistnevnte er eid av Grieg Seafood og Bremnes Seashore).

Ifølge Euclid har de saksøkte drevet et ulovlig prissamarbeid som har negativt rammet amerikanske fiskekjøpere.

Konkurransevridende
Mowi avviser bestemt at selskapet har drevet med et slikt prissamarbeid.

– Vi er gjort kjent med at et amerikansk selskap har gått til massesøksmål mot flere norske og skotske oppdrettsselskaper, deriblant Mowi, sier Mowis kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland til iLaks.

– Vi holder på med å sette oss inn i søksmålet, men det kan se ut som det tar utgangspunkt i de undersøkelsene EU-kommisjonen har gående om at norske oppdrettsselskaper har drevet med prissamarbeid eller annen konkurransevridende aktivitet. Vi har hverken drevet med prissamarbeid eller annen konkurransevridende aktivitet, og mener av den grunn at anklagene i massesøksmålet for vår del er grunnløse.

Undergraver
Også Grieg Seafood kom tidlig på banen og avviste problemstillingen.

– Vi er ikke kjent med noe form for praksis som undergraver konkurransen, verken i Norge, EU eller USA, skrev Grieg Seafoods kommunikasjonssjef Kristina Furnes i en epost til iLaks onsdag kveld.

Lerøy, SalMar og Bremnes Seashore har foreløpig ikke kommentert saken.