Andfjord Salmon gjennomfører for tiden sin første kommersielle slakt.
I de siste dagene har brønnbåter fra Nordlaks hentet laks fra Andfjord Salmon sitt landanlegg på Kvalnes på Andøya. Fisken er blitt transportert til slakteriet på Børøya ved Stokmarknes.
Det er Bodø-selskapet Fram Seafood som eksporterer den ferdig slaktede fisken fra Andfjord.
Prisspread
Administrerende direktør hos Andfjord Salmon, Martin Rasmussen, forteller at de har fått gode tilbakemeldinger på den fisken de hittil har slaktet ut:
– Det er rundt tre kilo i slaktevekt, sier han.
Ved utgangen av forrige uke var prisintervallet på 2-3-kilos fisk på 64 til 65 kroner, mens det for 3-4 var mellom 80 og 85 kroner. Større fisk fikk man betydelig bedre betalt for, 5-6 gikk for 104 til 105 kroner kiloet.
Rasmussen fremhever at det viktige for dem nå er å få ut fisken til markedet:
– Målet er ikke å få noe premium-pris på det, forklarer han til iLaks.
Snart ferdig
Andfjord-direktøren sier at de planlegger å blir ferdige med den første kommersielle slaktingen i uke 29:
– Vi forventer at vi er ferdige med utslaktingen over neste helg, forteller Rasmussen.
Andfjord Salmon gjennomførte nylig en emisjon der de hentet inn 615 millioner kroner i ny egenkapital for å finansiere flere bassenger. Planen er å øke produksjonskapasiteten på det landbaserte oppdrettsanlegget på Andøya.