Anbefaler kjøp av alle lakseaksjene

Nyheter
313

Det fremkommer av en oppdatering på sektoren datert 10.januar, ifølge Hegnar.no.

Lye mener at effekten av de biologiske utfordringene vil fortsette å påvirke laksemarkedene i 2017 og 2018, og kanskje enda lenger.

Lav tilbudsvekst
Dersom det i hele tatt vil være noen tilbudsvekst, så vil denne være lav, mener han. Derfor hever meglerhuset prisforventningene og inntjeningsestimatene for oppdrettselskapene.

Handelsbanken-analytikeren fremhever særlig Marine Harvest, Lerøy Seafood og Bakkafrost som Handelsbanken sine toppvalg innenfor sektoren, og her er kursmålene henholdsvis 182, 630 og 452 kroner.

Tilbudet styrer prisen
Analytiker Tore A. Tønseth i Sparebank 1 Markets ser ingen tegn til at lakseprisen skal få seg en knekk i overskuelig fremtid.

– Dette er egentlig ganske enkelt. Etterspørselen vokser samtidig som produksjonen står nærmest helt stille. Det er betydelig mangel på laks globalt, sier han til Dagens Næringsliv.

– Ser vi på historien, har det alltid vært tilbudssiden som har sørget for prisfall. Jeg ser ingen tegn til at det er noen fare for det. I beste fall vil produksjonen i år øke med fire-fem prosent. Sannsynligvis blir veksten lavere. Dermed skal prisene ligge på dagens nivå, altså over 70 kroner, i store deler av første halvår, mener han.