Amerikansk PE-fond kjøper brønnbåtselskap

Nyheter
1677

Det amerikanske private equity-fondet AMERRA Capital har blitt eier av 51 prosent av aksjene i Kristiansund-baserte AquaShip.

Det opplyser AquaShip i en pressemelding.

– Størsteparten av AMERRA Capitals investering har kommet gjennom en rettet emisjon i AquaShip, som gjør at selskapet har styrket balansen vesentlig, og dermed står sterkt rustet for videre vekst gjennom nybyggkontrahering, oppkjøp og kjøp av annenhåndstonnasje, sier administrerende direktør i AquaShip, Sverre Christian Taknes.

AquaShip ble dannet i 2018 da Gripship og Johnson Marine slo seg sammen. I dag disponerer selskapet en flåte på totalt 28 båter.  Båtene opererer i Norge, Canada, Chile, Kroatia, Spania, Skottland, Irland, på Shetland og på Island.

– AquaShip har erfaring med å drifte, designe og bygge fartøy, men før det nye partnerskapet med AMERRA, hadde vi ikke de nødvendige midlene og institusjonell støtte for å skalere opp vår innsats. Vi er veldig glade for å samarbeide med AMERRA, sier Taknes i pressemeldingen.

IT-direktør og partner i AMERRA, Craig Tashjian, sier at AquaShips strategiske visjon og vekst vekket interesse hos amerikanerne. De ble også imponert over kvaliteten og integriteten i AquaShips ledergruppe.

– Vi ser frem til å støtte AquaShip i å sikre forretningsplanene sine, sier Tashjian.

DNB er valgt som tilrettelegger for transaksjonen.

I 2017 kjøpte for øvrig AMERRA opp Biomega på Sotra.