Amerikansk PE-fond kjøper 50 prosent av Hendrix Genetics

Nyheter
0

Fondet Paine Schwartz Food Chain Fund V har gjort en strategisk investering i Landcatch-eier Hendrix Genetics.

Paine Schwartz kjøper 50 prosent eierskap i selskapet. Hendrix Genetics’ gründere, Thijs Hendrix og Antoon van den Berg, vil opprettholde en eierandel på 50 prosent i selskapet og jobbe i samarbeid med Paine Schwartz for å drive virksomheten fremover. Investeringsselskapet NPM Capital, en aksjonær i selskapet siden 2015, selger seg samtidig ut av Hendrix Genetics, fremgår det av en pressemelding.

De øvrige økonomiske vilkår for transaksjonen er ikke offentliggjort.

Hendrix Genetics, grunnlagt i 2005 og har hovedkontor i Boxmeer, Nederland, er et ledende genetikk- og teknologiselskap innen verdikjeden for animalsk protein. Selskapet har avlsprogram innen kalkuner, verpehøner, tradisjonelt fjærfe, svin, laks, ørret og reker. Innen lakseoppdrett er selskapet mest kjent for sine aktiviteter i avlselskapene Landcatch og Troutlodge.

– Vi er glade for å samarbeide med Paine Schwartz-teamet for å bygge på vårt sterke grunnlag og vokse videre ved å fortsette å utvikle innovative løsninger for animalsk proteinsektoren som møter utfordringene med matproduksjon, sier Thijs Hendrix.

– Etter NPM Capitals investering i 2015, vil denne nye investeringen fra Paine Schwartz hjelpe oss med å akselerere veksten ytterligere gjennom ekspansjon til nye markeder og opprettholde vårt lederskap innen teknologi og FoU. Dette vil føre til rask forbedring av genetikk og avl sammen med grunnleggende gevinster i genetisk forbedring for våre kunder. I Paine Schwartz får vi også en partner som bringer ekspertise innen genetikk og dyrehelse og en felles forpliktelse til å møte behovene for bærekraftige næringskjedeløsninger. Vi ser frem til å jobbe tett med teamet deres når vi samarbeider med andre ledende dyregenetikk- og avlsselskaper, vokser virksomheten vår og leverer dyregenetikken av høy kvalitet som våre kunder og partnere i hele næringskjeden stoler på, sier han.

– Denne strategiske investeringen i Hendrix Genetics er direkte på linje med vår langsiktige tese om å identifisere selskaper som bærekraftig øker produktiviteten i produksjonen av landbruksvarer, noe som kreves for å fø en stadig økende global befolkning. Vi er glade for å få selskap i denne investeringen av medinvestorer som også anerkjenner den betydelige verdiskapingsmuligheten som ligger foran Hendrix Genetics og dets data- og teknologiaktiverte avlsprogrammer. Vi ser frem til å samarbeide med Thijs og Antoon for å støtte Jolanda og hele Hendrix Genetics-teamet for å drive selskapets neste fase av vekst, sier Kevin Schwartz, administrerende direktør i Paine Schwartz.

Transaksjonen forventes å fullføres innen utgangen av første kvartal 2022, med forbehold om myndighetsgodkjenning og vanlige closing-betingelser.