Alsakers nye brønnbåt utstyres med verdens største Optilicer

Nyheter
0

Alsaker Fjordbruks nye brønnbåt, «Kristoffer Tronds», kan avluse 600 tonn fisk per time.

– Vi har god erfaring med Optilicer fra et tidligere fartøy, og Optimar var leverandøren som var i stand til å levere kapasiteten vi lette etter, forklarer operasjonsleder i Alsaker Fjordbruk, Hans Helge Vik.

– «Kristoffer Tronds» var den største brønnbåten i verden da de startet planleggingen. Selvfølgelig måtte Optiliceren også være den største i verden. Vi kaller den Optilicer Ultra, sier salgssjef i Optimar Per Vidar Lange i en pressemelding.

En større enhet og kapasitet krever innovativ tenkning og smart design. Optilicer Ultra ombord på «Kristoffer Tronds» håndterer 600 tonn fisk hver time, noe som er dobbelt så mye som den originale Optilicer.

– Vi forbedrer kontinuerlig alle våre leveranser når det gjelder både fiskehelse og hygiene. Resultatene vi ser i dag gjør hele laget stolt, forteller Lange.

– Optiliceren levert til «Kristoffer Tronds» bruker også et RSW-system, som gjør det mulig å bruke nedkjølt sjøvann til å kjøle ned tankene. Den gjenvunne varmen fra motorer og eksos brukes til å varme Optilicer. Dette er et viktig skritt i retning av en mer bærekraftig termisk frigjøringsprosess, forklarer han.

Fartøyet har vært gjennom tøffe tester de siste par månedene, og resultatene er veldig lovende.

– Det fungerer virkelig. Vi har allerede kjørt Optilicer på en av våre lokasjoner og sendt 2.000 tonn fisk gjennom systemet. Resultatene er virkelig gode, forklarer prosjektleder Olav Nygård.