AKVA group og Vikings skal samarbeide om landbaserte lakseprosjekter i Midtøsten

Nyheter
633

AKVA group Land Based, et heleid datterselskap av børsnoterte AKVA group, har signert en kontrakt med selskapet Vikings Labels for design av flere landbaserte oppdrettsanlegg for laks i Midtøsten.

Det skriver AKVA group i en pressemelding.

Vikings teknologidirektør Morten Malle sier selskapet er veldig glad for å ha inngått avtalen.

– For Vikings har det vært viktig å få en erfaren og solid teknologipartner om bord, og AKVA group er en partner som deler Vikings visjon for bærekraftig havbruk, sier han.

Salgsdirektør i AKVA group Land Based, Jacob Bregnballe, som har lang erfaring fra landbaserte prosjekter i regionen, uttrykker viktigheten av et nært forhold mellom Vikings og AKVA group.

– Det er en utfordring å bygge vellykkede akvakulturprosjekter i Midtøsten. og du trenger virkelig å ha en sterk enhet som jobber tett sammen. Mange ting gjøres annerledes i denne regionen, ofte på måter vi ikke møter på hjemmebane. I vårt nye samarbeidsforhold med Vikings tror vi at vi har et utmerket og ambisiøst team. Vikings har utviklet seg raskt de siste månedene, og vi gleder oss til å være en del av den gode fremgangen, sier Bregnballe.

I februar i fjor uttalte administrerende direktør i Vikings Label, Lukas Havn, at selskapet siktet på å starte byggingen av et landbasert lakseanlegg i Dubai mot slutten av sommeren samme år.

Les også: Nå selges den første «ørken-laksen» i butikkene: – Viser at det er mulig å produsere laks overalt