AKVA group kjøper Egersund Net for 750 mill

Nyheter
4053

Bryneselskapet har i dag inngått en intensjonsavtale med Egersund Group om oppkjøp av alle aksjer i Egersund Net.

Kjøpesummen som skal betales av AKVA, er basert på en enterprise verdi (aksjer + netto gjeld – red. anm.) av Egersund Net på 750 millioner kroner. Av kjøpesummen forventes 70 prosent å bli gjort ved utstedelse av 7,5 millioner aksjer i AKVA til Egersund Group (basert på en kurs på 70 kroner). De gjenværende 30 prosent gjøres opp kontant, opplyser AKVA group i en børsmelding.

Transaksjonen er blant annet gjenstand for due diligence, AKVA-aksjonærenes godkjenning av utstedelse av vederlagsaksjer til Egersund Group, nødvendige statlige og børsgodkjennelser og inngåelse av endelige transaksjonsavtaler.

Utfyller
Egersund Net utfyller AKVAs produkt- og tjenestetilbud, ved å legge til nøter og fortøyninger til porteføljen. Etter fullføring av transaksjonen, vil AKVA kunne betjene sine kunder mer effektivt og utvikle bedre løsninger for hele oppdrettssyklusen med en mer komplett teknologi- og tjenesteleverandør med styrket geografisk tilstedeværelse. Videre vil Egersund Nets teknologi, produkter og ekspertise bli gitt tilgang til et bredere geografisk område gjennom AKVAs globale tilstedeværelse og distribusjonskanaler, skriver selskapet i meldingen.

Justert proforma EBITDA for Egersund Net for 2017 er foreløpig beregnet til 76 millioner kroner. I 2018 forventes inntektene å vokse med 10-15 prosent med en EBITDA-margin
i området 14-16 prosent, unntatt synergier fra å kombinere virksomheten.

Konkurranse
– Vi er svært fornøyde med denne muligheten og ser frem til å jobbe med Egersund Group i denne transaksjonen. I løpet av de siste årene har vi sett konkurransen innen merdbaserte løsninger bli stadig tøffere. Våre kunder forventer kun det beste, og ved å slå oss sammen vil vi ha det beste grunnlag for å styrke vår samlede verdi som vil gjøre våre kundeinteraksjoner og grensesnitt mer effektive. Dette vil også gjøre det mulig for oss å akselerere utviklingsarbeidet for å optimalisere våre totale merd, nett og fortøyningsløsninger, sier AKVA group-sjef Hallvard Muri som forventer betydelige salgssynergier fra oppkjøpet.

AKVAs styreleder og 50 prosents eier av Egersund Group, Hans Kristian Mong, er tilfreds med transaksjonen.

Majoritet
– Vi har sterk tro på Egersund Net og i AKVA-gruppen på en stand-alone basis, men enda sterkere tro på dem sammen. Å delta i verdiskaping fra dette oppkjøpet, og ta en høy andel av oppgjøret i aksjer, er en forutsetning. Forutsatt at vi kommer til en endelig avtale, vil vi eie cirka 62 prosent av AKVA group. Vi har fortsatt et langsiktig mål om å være en
majoritetseier i AKVA, sier han.

Pareto Securities fungerer som finansiell rådgiver for AKVA group i forbindelse
med transaksjonen.