AKVA group doblet driftsresultatet i andre kvartal

Nyheter
786

Merdbasert og landbasert teknologi fyller opp ordreboken for bryneselskapet.

AKVA group gjorde opp andre kvartal med et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 101 millioner kroner – tilsvarende nær en dobling fra 52 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Omsetningen i kvartalet var 798 millioner kroner. Selskapet endte kvartalet med en ordrebok på 1,6 milliarder kroner.

Alle segmenter
«Vi har opplevd en fortsatt god aktivitet i alle regioner og segmenter i andre kvartal 2019. Ordreinngangen i andre kvartal var 760 millioner kroner», skriver AKVA group i en børsmelding tirsdag morgen.

Her varsler utstyrsleverandøren også et vedtak om halvårsutbytte, på en krone per aksje. Utbyttet vil bli utbetalt i september.

83 prosent av omsetningen i kvartalet stammer fra merdbasert teknologi, og majoriteten av dette kommer fra Norden. Selskapet melder om forbedrede marginer innen flåter, men samtdig en intens konkurranse. ROV-selskapene Sperre og AKVA Marine Services har begge lagt bak seg et kvartal med «sterke forbedringer».

Venter mer
Landbasert teknologi er i skuddet. Her melder selskapet om en betydelig kontrakt med det russiske selskapet Russian Sea, på totalt 11,9 millioner euro. Kontrakten er forventet i tredje eller fjerde kvartal, men er foreløpig ikke lagt inn i ordreboken.